Menu
ZUPY
- Wiejski rosół z kury zmakaronem Esencjonalny bulion wołowy podawany z kołdunami tatarskimi
- Francuska zupa cebulowa
- Vichenchoise- krem z porów
- Capuccino borowikowe
- krem z borowików
- Krem brokułowy
- Włoski krem z pomidorów z dodatkiem mascarpone podawany z grzanką ziołową
- Krem z kalafiora podany w towarzystwie szczypiorku i chipsów z boczku
DANIA GŁÓWNE
- Roladki Future ze szparagami, oraz szynką parmeńską
- Roladki drobiowe z pieczarkami, szynką i serem cheedar
- Sakiewki z kurczaka z suszonymi pomidorami i sosem śmietanowym, oraz dodatkiem rukoli
- Filet drobiowy zapiekany z serem i ananasem podany z żurawiną
- Kurczak a la caprese Soczysty filet z kurczaka w chrupiącej panierce
- Pierś z indyka z szynka szwardzwaldzką i szałwią
- Nóżki z Kaczki confit
- Bawarskie polędwiczki wieprzowe w białych pieczarkach zabajone koniakiem
- Stek wieprzowy z serem i czosnkiem niedźwiedzim
- Schab pieczony w rubinowym sosie( sos pieczeniowy z nutą żurawiny )
- Schab po litewsku z musem z suszonej śliwki i orzechów w sosie
- Roladki wieprzowe w sosie musztardowym
- Prowansalski cordon blue z wędzoną szynką
- Karkówka w sosie własnym
- Tradycyjny kotlet schabowy
- Zawijańce wołowe-roladki śląskie
- Łosoś w cieście francuskim i kremowymi porami
DODATKI
- Ziemniaki gratine - zapiekanka ziemniaczna
- Ziemniaki zapiekane pachnące czosnkiem i rozmarynem
- Ziemniaki z wody podane z koperkowym masłem
- Frytki lub kulki ziemniaczane
- Francuskie puree ziemniaczane
- Spatzle- bawarskie kluseczki
- Kluski śląskie
- Szpinakowe kluseczki
- Ryż biały, lub brązowy z warzywami
DODATKI
- Ziemniaki gratine - zapiekanka ziemniaczna
- Ziemniaki zapiekane pachnące czosnkiem i rozmarynem
- Ziemniaki z wody podane z koperkowym masłem
- Frytki lub kulki ziemniaczane
- Francuskie puree ziemniaczane
- Spatzle- bawarskie kluseczki
- Kluski śląskie
- Szpinakowe kluseczki
- Ryż biały, lub brązowy z warzywami
SURÓWKI
- Surówka z białej rzepy
- Surówka z czerwonej kapusty
- Surówka z kiszonej kapusty
- Surówka z kapusty włoskiej i koperku
- Buraczki z czerwoną papryką
- Ćwikła z chrzanem
- Marchewka pachnąca pomarańczami
- Colesław biały
- Mizeria
- Mix sałat z sosem winegret
- pomidorkami koktajlowymi i ogórkiem
- Kapusta zasmażana
- Ratatouille
- Szpinak duszony z grzybami oraz śmietanką
- Mix gotowanych warzyw marynowanych w ziołach
CIEPŁA KOLACJA
- Strogonow
- Zupa gulaszowa
- Fleschorino- jednogarnkowa potrawa z 4 mięs
- Barszczyk czerwony z patentem Pani Zosi, oraz krokietem
- Żurek staropolski
- Tradycyjny bigos
- Paprykarz z indyka podany z ryżem
ZIMNA PŁYTA
- Patery z pieczonymi mięsami i wiejskimi wędlinami (kiełbasa wiejska, schab ze śliwką, boczek, kabanosowe zagryzki, pieczona szynka z indyka, wolno gotowana szynka wieprzowa, baleron, pieczona szynka z kurczaka, pieczeń wołowa, pasztet – 2 rodzaje, dip czosnkowy, sos tatarski, chrzan)
- Deska serów (mix serów półtwardych, twardych, wędzonych, pleśniowych, z dodatkiem suszonych owoców, orzechów, konfitur, koreczków) Roladki z tortilli z różnymi dodatkami salami, szynka, twarożek, warzywa
- Roladki z tortilli z grilowaną cukinią, avocado i suszonymi pomidorami
- Roladki z szynki i sera faszerowane musem orzechowym
- Sakiewki z kurczakiem i sosem orzechowym
- Smażone tortille z kurczakiem lub wersja wege ze szpinakiem i karczochami
- Ślimaki a la pizza
- Ptysie z ciasta francuskiego ze szpinakiem, boczkiem i serem feta
- Pierożki z ciasta francuskiego podane z tzatzikami
- Paluchy z ciasta francuskiego z pesto i boczkiem
- Mini hot dogi
- Mini burgery wersja mięso/wege
- Stripsy z kurczaka z dipem BBQ lub czosnkowym
- Kolorowe babeczki z różnymi farszami ( łososiem, makrelą wędzoną, salami itp)
- Tarteletki z kurczakiem i warzywami lub z kurczakiem i szpinakiem
- Galaretki drobiowe
- Terrina różne rodzaje (kurczak, łosoś, warzywa)
- Koreczki a la Caprese - pomidory bazylia mozarella sos balsamiczny
- Paluszki grissini z szynką parmeńską oraz sosem z rukoli
- Grillowane jabłka z serem kozim podane na sałatce z rukoli
- Pieczone faszerowane pieczarki
- Trzy rodzaje musów warzywnych podane z chipsami lub grillowaną bagietką : tatar warzywny, cytrynowy mus z sera, mus z avocado
- Ogórek nadziewany twarożkiem z dodatkiem wędzonej ryby lub warzyw
- Śledź po japońsku
- Śledź podany na sałatce z buraczków
- Rolki marynowanego pstrąga
- Pstrąg z musem chrzanowym
SAŁATKI
- Włoska sałatka z risini, mozzarellą suszonymi pomidorami, oraz rukolą
- Sałatka a la grecka
- Sałatka z pieczoną dynią i szpinakiem, oraz kaszą
- Sałatka z pieczonych buraczków, fety, oraz szpinaku
- Sałatka jarzynowa
- Sałatka porowa
- Sałatka a la Waldorf - seler nać pomarańcze kurczak jabłka sos o zapachu melisy
- Sałatka z ciecierzycą, kurczakiem i sosem curry
- Sałatka warstwowa – kurczak, warzywa
- Sałatka Cezar
- Sałatka śledziowa z buraczkiem
- Sałatka nicejska