Menu

ZUPY
  • Wiejski rosół z kury zmakaronem Esencjonalny bulion wołowy podawany z kołdunami tatarskimi
  • Francuska zupa cebulowa
  • Vichenchoise- krem z porów
  • Capuccino borowikowe
  • krem z borowików
  • Krem brokułowy
  • Włoski krem z pomidorów z dodatkiem mascarpone podawany z grzanką ziołową
  • Krem z kalafiora podany w towarzystwie szczypiorku i chipsów z boczku
DANIA GŁÓWNE
  • Roladki Future ze szparagami, oraz szynką parmeńską
  • Roladki drobiowe z pieczarkami, szynką i serem cheedar
  • Sakiewki z kurczaka z suszonymi pomidorami i sosem śmietanowym, oraz dodatkiem rukoli
  • Filet drobiowy zapiekany z serem i ananasem podany z żurawiną
  • Kurczak a la caprese Soczysty filet z kurczaka w chrupiącej panierce
  • Pierś z indyka z szynka szwardzwaldzką i szałwią
  • Nóżki z Kaczki confit
  • Bawarskie polędwiczki wieprzowe w białych pieczarkach zabajone koniakiem
  • Stek wieprzowy z serem i czosnkiem niedźwiedzim
  • Schab pieczony w rubinowym sosie( sos pieczeniowy z nutą żurawiny )
  • Schab po litewsku z musem z suszonej śliwki i orzechów w sosie
  • Roladki wieprzowe w sosie musztardowym
  • Prowansalski cordon blue z wędzoną szynką
  • Karkówka w sosie własnym
  • Tradycyjny kotlet schabowy
  • Zawijańce wołowe-roladki śląskie
  • Łosoś w cieście francuskim i kremowymi porami
DODATKI
  • Ziemniaki gratine - zapiekanka ziemniaczna
  • Ziemniaki zapiekane pachnące czosnkiem i rozmarynem
  • Ziemniaki z wody podane z koperkowym masłem
  • Frytki lub kulki ziemniaczane
  • Francuskie puree ziemniaczane
  • Spatzle- bawarskie kluseczki
  • Kluski śląskie
  • Szpinakowe kluseczki
  • Ryż biały, lub brązowy z warzywami
DODATKI
  • Ziemniaki gratine - zapiekanka ziemniaczna
  • Ziemniaki zapiekane pachnące czosnkiem i rozmarynem
  • Ziemniaki z wody podane z koperkowym masłem
  • Frytki lub kulki ziemniaczane
  • Francuskie puree ziemniaczane
  • Spatzle- bawarskie kluseczki
  • Kluski śląskie
  • Szpinakowe kluseczki
  • Ryż biały, lub brązowy z warzywami
SURÓWKI
  • Surówka z białej rzepy
  • Surówka z czerwonej kapusty
  • Surówka z kiszonej kapusty
  • Surówka z kapusty włoskiej i koperku
  • Buraczki z czerwoną papryką
  • Ćwikła z chrzanem
  • Marchewka pachnąca pomarańczami
  • Colesław biały
  • Mizeria
  • Mix sałat z sosem winegret
  • pomidorkami koktajlowymi i ogórkiem
  • Kapusta zasmażana
  • Ratatouille
  • Szpinak duszony z grzybami oraz śmietanką
  • Mix gotowanych warzyw marynowanych w ziołach
CIEPŁA KOLACJA
  • Strogonow
  • Zupa gulaszowa
  • Fleschorino- jednogarnkowa potrawa z 4 mięs
  • Barszczyk czerwony z patentem Pani Zosi, oraz krokietem
  • Żurek staropolski
  • Tradycyjny bigos
  • Paprykarz z indyka podany z ryżem
ZIMNA PŁYTA
  • Patery z pieczonymi mięsami i wiejskimi wędlinami (kiełbasa wiejska, schab ze śliwką, boczek, kabanosowe zagryzki, pieczona szynka z indyka, wolno gotowana szynka wieprzowa, baleron, pieczona szynka z kurczaka, pieczeń wołowa, pasztet – 2 rodzaje, dip czosnkowy, sos tatarski, chrzan)
  • Deska serów (mix serów półtwardych, twardych, wędzonych, pleśniowych, z dodatkiem suszonych owoców, orzechów, konfitur, koreczków) Roladki z tortilli z różnymi dodatkami salami, szynka, twarożek, warzywa
  • Roladki z tortilli z grilowaną cukinią, avocado i suszonymi pomidorami
  • Roladki z szynki i sera faszerowane musem orzechowym
  • Sakiewki z kurczakiem i sosem orzechowym
  • Smażone tortille z kurczakiem lub wersja wege ze szpinakiem i karczochami
  • Ślimaki a la pizza
  • Ptysie z ciasta francuskiego ze szpinakiem, boczkiem i serem feta
  • Pierożki z ciasta francuskiego podane z tzatzikami
  • Paluchy z ciasta francuskiego z pesto i boczkiem
  • Mini hot dogi
  • Mini burgery wersja mięso/wege
  • Stripsy z kurczaka z dipem BBQ lub czosnkowym
  • Kolorowe babeczki z różnymi farszami ( łososiem, makrelą wędzoną, salami itp)
  • Tarteletki z kurczakiem i warzywami lub z kurczakiem i szpinakiem
  • Galaretki drobiowe
  • Terrina różne rodzaje (kurczak, łosoś, warzywa)
  • Koreczki a la Caprese - pomidory bazylia mozarella sos balsamiczny
  • Paluszki grissini z szynką parmeńską oraz sosem z rukoli
  • Grillowane jabłka z serem kozim podane na sałatce z rukoli
  • Pieczone faszerowane pieczarki
  • Trzy rodzaje musów warzywnych podane z chipsami lub grillowaną bagietką : tatar warzywny, cytrynowy mus z sera, mus z avocado
  • Ogórek nadziewany twarożkiem z dodatkiem wędzonej ryby lub warzyw
  • Śledź po japońsku
  • Śledź podany na sałatce z buraczków
  • Rolki marynowanego pstrąga
  • Pstrąg z musem chrzanowym
SAŁATKI
  • Włoska sałatka z risini, mozzarellą suszonymi pomidorami, oraz rukolą
  • Sałatka a la grecka
  • Sałatka z pieczoną dynią i szpinakiem, oraz kaszą
  • Sałatka z pieczonych buraczków, fety, oraz szpinaku
  • Sałatka jarzynowa
  • Sałatka porowa
  • Sałatka a la Waldorf - seler nać pomarańcze kurczak jabłka sos o zapachu melisy
  • Sałatka z ciecierzycą, kurczakiem i sosem curry
  • Sałatka warstwowa – kurczak, warzywa
  • Sałatka Cezar
  • Sałatka śledziowa z buraczkiem
  • Sałatka nicejska