Kulinarna podróż po smakach Europy. W czasie warsztatów przygotujemy 12 dań z kuchni włoskiej, francuskiej oraz bałkańskiej. Nie pominięty zostanie również element współzawodnictwa z nagrodą dla najlepszej drużyny. Przyjemnym zakończeniem będzie wspólna degustacja w formie szwedzkiego stołu.
MENU:
MENU:
Podczas warsztatów ?Tour de France? przemierzymy Francję uznaną już dawno za światową potęgę kulinarną . Tutaj o kuchni się mówi i kuchnią się żyje. Dziedzictwo kulinarne jakim mogą poszczycić się Francuzi jest tak wielkie i bogate, że każdy z nas chociaż w niewielkim stopniu powinien spróbować zasmakować się w tej kuchni.
MENU:
Menu możemy dowolnie modyfikować i dopasować do Państwa oczekiwań
\"Słoneczna Italia\", podróż do kuchni włoskiej - pachnącej bazylią, pomidorami, oregano i pieczonym chlebem. Podczas warsztatów nauczymy się, że nie ma jednolitej włoskiej kuchni. Każdy region Włoch ma swoje tradycje kulinarne, a różnice są czasem zadziwiające. Na przykład na włoskiej Północy wolą masło, a na Południu preferują oliwę. Ci z Północy są mistrzami w przyrządzaniu risotto i kukurydzianej polenty, a na Południu pichci się rewelacyjne makarony i zajada się niebiańsko smacznymi lodami.
MENU:
Warsztaty Kuchni Włoskiej, prowadzone przez gościa specjalnego Mistrza Kuchni Włoskiej - Lorenzo. Nikt tak jak Włosi nie celebruje posiłków, nie delektuje się smakiem i nie cieszy życiem, więc chyba nikt lepiej niż 100% Włoch nie nauczy Was włoskiej kuchni jak również słynnego dla Włochów stylu podawania i serwowania potraw. Kuchnie z poszczególnych regionów Włoch różnią się między sobą, każdy z nich słynie z innej potrawy.
MENU:
W tle rozbrzmiewać będzie włoska muzyka, co stworzy niepowtarzalny klimat Warsztatów
Pragniemy podzielić się sprawdzonymi sposobami na udane Grill Party lub Spotkanie Barbecue. W naszej polskiej mentalności rozróżniamy tylko formę rusztu nad rozżarzonym węglem drzewnym, na którym w szybki sposób przygotowujemy tzw. potrawy z grilla , ale sztuka kulinarna rozróżnia też Barbecue, która nie tylko odnosi się nazwą do słynnego sosu czy marynaty lecz do długiego procesu pieczenia na ogniu mięs jak również owoców i warzyw, dzięki czemu pozostają wyjątkowo soczyste z wyrazistym smakiem, pochodzącym od dymu znad paleniska.
MENU:
Święta Bożego Narodzenia to czas gdzie podczas rodzinnych spotkań przy suto zastawionych stołach, unosi się zapach długo wyczekiwanych potraw. W naszym menu zagoszczą najwykwintniejsze propozycje z dziejów ludzkości, zadowalające nawet najwybredniejszy gust prawdziwych smakoszy. Zaproponujemy także tradycyjne przepisy w nowych odsłonach, które wprawią w zachwyt gości przy świątecznym stole.
MENU:
Gdy w całym domu czuć już zapach wędzonej szynki, boczku, tartego chrzanu i ciast ... to przypomnienie o tym, że święta zbliżają się wielkimi krokami. Dlatego też pragniemy zaprosić na bardzo wyjątkowe Wielkanocne warsztaty kulinarne ,,A\'la Jaja czyli Wielka(m)oc gotowania?. Podczas warsztatów przygotujemy świąteczne menu, w którym nie zabraknie wyjątkowych kreacji kulinarnych z akcentem wielkanocnym.
MENU:
?Yes Chef !? czyli i Ty możesz zostać Mistrzem Gotowania, to warsztaty kulinarne, w których każdy z uczestników będzie miał okazję brać czynny udział w przygotowywaniu potraw.
Uczestnicy warsztatów zostaną podzieleni na zespoły, które otrzymają gamę produktów (czarna skrzynka) i pod okiem szefów kuchni naszej akademii będą miały za zadanie przygotować 3 potrawy: przystawkę, danie główne oraz deser.
Komisja złożona z szefów kuchni naszej akademii będzie oceniać walo- ry smakowe, wygląd, dekoracje talerza oraz pomysł na potrawę.
Podczas warsztatów przeprowadzane będą liczne konkursy kulinarne, gdzie zespoły będą mogły zdobywać dodatkowe punkty do ogólnej klasyfikacji.
Oczywiście z nagrodami dla najlepszych !
Zapraszamy wszystkich z Krakowa , Katowic oraz całej Polski Warsztaty grillowania poprowadzi Rafał Drobniak
Przyjaciele nasze Akademii pragniemy Was wszystkich zaprosić na Wielka Majówkę Taste Chef z plenerowymi warsztatami grillowania pt Grill Vs. Barbecue Sezon grillowy zbliża się już dużymi krokami, dlatego dzisiaj nasza akademia pragnie podzielić się sprawdzonymi sposobami na udane Grill Party lub Spotkanie Barbecue . W naszej polskiej mentalności rozróżniamy tylko formę rusztu nad rozżarzonym węglem drzewnym , na którym w sposób szybki przygotowujemy tzw potrawy z grilla , ale sztuka kulinarna rozróżnia też Barbecue , która nie tylko odnosi się nazwą do słynnego sosu czy marynaty lecz do długiego procesu pieczenia na ogniu mięs jak również owoców i warzyw , dzięki czemu pozostają wyjątkowo soczyste z wyrazistym smakiem , pochodzącym od dymu znad paleniska .
Całe lato i początek jesieni to wymarzony czas, by spotkać się z rodziną i przyjaciółmi w ogrodzie lub na działce rekreacyjnej. Przygotowanie ogrodowego party nie jest trudne, jednak z pewnością pomogą Wam sprawdzone porady, dzięki którym wszystko będzie dopięte na ostatni guzik. Ważne są wypróbowane potrawy oraz przyprawy, bez których nie sposób się obejść. No i oczywiście akcesoria grillowe, które ułatwią przygotowywanie i podawanie posiłku.