Menu szefa


Dania główne

Roladki Future z szparagami oraz szynka parmeńską

Bawarskie polędwiczki wieprzowe w białych pieczarkach zabajone koniakiem

Łosoś w cieście francuskim z kremowymi porami

Roladka drobiowa z pieczarkami, szynką i serem

Pierś z indyka z szynka szwarcwaldzką i szałwią

Zawijańce wołowe

Żeberka marynowane w syropie klonowym

Kogut w winie

Stek wieprzowy z serem i czosnkiem niedźwiedzim

Sola w sosie Beurre blanc

Łosoś podany na Tagiatelle w sosie veloute

Zraz wołowy po staropolsku

Soczyste polędwiczki wieprzowe w bakłażanach

Schab pieczony w rubinowym sosie

Roladki wieprzowe w sosie musztardowym

Sakiewki z kurczaka z suszonymi pomidorami i sosem śmietanowym z dodatkiem rukoli

Proweński cordon blue z wędzoną szynką

Roladki z soli faszerowane ziołowym zielonym farszem

Filet drobiowy zapiekany z serem i ananasem podany z żurawiną

Soczysta Karkówka

Delikatny filet z kaczki w sosie pomarańczowym lub czarnego bzu

Zupy

Francuska zupa cebulowa

Vichenchoise – krem z porów

Zupa toskańska

Wiejski rosół z kury z makaronem

Cappuccino borowikowe – krem z borowików

Zupa krem z pomidorów z dodatkiem mascarpone podawana z grzanką ziołową

Barszczyk czerwony z krokietem

Esencjonalny bulion wołowy podawany z kołdunami tatarskim

Krem brokułowy

Krem z czerwonej soczewicy.

Przystawki

Bukiet sałat w zielonym sosie i prażonym owczym serem

Sałatka caprese

Pierożki z ciasta francuskiego z szpinakiem oraz tzatzikami

Pasztet z gęsich wątróbek z konfiturą z czerwonej cebuli

Rolki z kaczką confit

Carpacio z łososia w sosie imbirowo – miodowym

Ciepłe przekąski

Strogonow

Zupa gulaszowa

Fleschorino- jednogarnkowa potrawa z 4 wykwintnych mięs

Barszczyk czerwony z patentem Pani Zosi oraz krokietem

Żurek staropolski

Surówki

Surówka z białej rzepy

Colesław biały lub czerwony

Kapusta zasmażana

Ratatouille

Surówka z kapusty włoskiej i koperku

Marchewka pachnąca pomarańczem

Szpinak duszony z grzybami oraz śmietanką

Desery

Puchar lodowy z bitą śmietaną i owocami

Panna cotta z zielona herbatą lub kawowa z sosem krówkowym, kokosowa, waniliowa z musami owocowymi

Semifredo z nugatem i nutą amaretto

Szarlotka podana na gorąco z lodami

Smażony banan podany z lodami

Tiramisu

Babeczki z sercem czekoladowym

Roladki naleśnikowe z sosem cynamonowym

Dodatki

Ziemniaki gratine -zapiekanka ziemniaczana

Ziemniaki zapiekane pachnące czosnkiem i rozmarynem

Francuskie puree ziemniaczane

Spatzle- bawarskie kluseczki

Ryż biały

Ziemniaki z wody podane z koperkowym masłem

Frytki lub kulki ziemniaczane