Składniki:
- 50 ml mleka
- 125 g białej czekolady
- 2 g żelatyny (ok. 1/2 łyżeczki)
- 80 ml advocatu/baileysa
- 100 ml śmietanki 30%
- 200g maliny
- bezy (pokruszone)
- 200g borówka
- świeża mięta
- mini jajeczka czekoladowe
- kwiaty jadalne
Wykonanie:
Żelatynę zalej niewielką ilością zimnej wody i odstaw do napęcznienia.
Pokrój drobno czekoladę i zalej zagotowanym mlekiem – odstaw na ok 2 min, następnie wymieszaj do połączenia.
Żelatynę podgrzej do rozpuszczenia w mikrofalówce, dodaj do czekolady wymieszanej z mlekiem i wymieszaj blenderem, następnie dodaj ajerkoniak i śmietanę ponownie zblenduj do wymieszania składników – odstaw do lodówki do zgęstnienia.
Przełóż do rękawa i uzupełnij kremem połówki czekoladowych jajek, udekoruj owocami miętą, kwiatami, pokruszonymi bezami lub jajkami czekoladowymi.