Nasze menu

Przystawki 

Bukiet sałat w zielonym sosie i prażonym owczym serem
Sałatka caprese
Pierożki z ciasta francuskiego z szpinakiem oraz tzatzikami
Pasztet z gęsich wątróbek z konfiturą z czerwonej cebuli
Rolki z kaczką confit
Placuszki buraczane z wędzonym łososiem i kremem chrzanowym
Carpacio z łososia w sosie imbirowo – miodowym

Zupy

Francuska zupa cebulowa
Vichenchoise- krem z porów
Zupa toskańska
Wiejski rosół z kury z makaronem
Capuccino borowikowe – krem z borowików
Zupa krem z pomidorów z dodatkiem mascarpone podawana z grzanką ziołową
Barszczyk czerwony z krokietem
Esencjonalny bulion wołowy podawany z kołdunami tatarskimi
Krem brokułowy
Krem z czerwonej soczewicy.

Dania główne

Roladki Future z szparagami oraz szynka parmeńską
Bawarskie polędwiczki wieprzowe w białych pieczarkach zabajone koniakiem
Łosoś w cieście francuskim z kremowymi porami
Roladka drobiowa z pieczarkami, szynką i serem
Pierś z indyka z szynka szwarcwaldzką i szałwią
Zawijańce wołowe
Żeberka marynowane w syropie klonowym
Kogut w winie
Stek wieprzowy z serem i czosnkiem niedźwiedzim
Sola w sosie Beurre blanc
Łosoś podany na Tagatelle w sosie veloute

Zraz wołowy po staropolsku

Soczyste polędwiczki wieprzowe w bakłażanach
Schab pieczony w rubinowym sosie
Roladki wieprzowe w sosie musztardowym
Sakiewki z kurczaka z suszonymi pomidorami i sosem śmietanowym z dodatkiem rukoli
Proweński cordon blue z wędzoną szynką
Roladki z soli faszerowane ziołowym zielonym farszem
Filet drobiowy zapiekany z serem i ananasem podany z żurawiną
Soczysta Karkówka
Delikatny filet z kaczki w sosie pomarańczowym lub czarnego bzu

 Dodatki

Ziemniaki gratine -zapiekanka ziemniaczna
Ziemniaki zapiekane pachnące czosnkiem i rozmarynem
Francuskie puree ziemniaczane
Spatzle- bawarskie kluseczki
Ryż biały
Ziemniaki z wody podane z koperkowym masłem
Frytki lub kulki ziemniaczane

 Surówki

Surówka z białej rzepy
Colesław biały lub czerwony
Kapusta zasmażana
Ratatouille
Surówka z kapusty włoskiej i koperku
Marchewka pachnąca pomarańczem
Szpinak duszony z grzybami oraz śmietanką

 

Ciepłe przekąski

Strogonow
Zupa gulaszowa
Fleschorino- jednogarnkowa potrawa z 4 wykwintnych mięs
Barszczyk czerwony z patentem Pani Zosi oraz krokietem
Żurek staropolski

Desery

Puchar lodowy z bitą śmietaną i owocami
Panna cotta z zielona herbatą lub kawowa z sosem krówkowym, kokosowa, waniliowa z musami owocowymi
Semifredo z nugatem i nutą amaretto
Szarlotka podana na gorąco z lodami
Smażony banan podany z lodami
Tiramisu
Babeczki z sercem czekoladowym
Roladki naleśnikowe z sosem cynamonowym