Nasze menu

Dania główne

Roladki Future z szparagami oraz szynka parmeńską
Bawarskie polędwiczki wieprzowe w białych pieczarkach zabajone koniakiem
Łosoś w ciescie francuskim i kremowymi porami
Roladka drobiowa z pieczarkami, szynką i serem
Pierś z indyka z szynka szwardzwaldzką i szałwia
Zawijańce wołowe
Żeberka marynowane w syropie klonowym
Kogut w winie
Stek wieprzowy z serem i czosnkiem niedziedzim
Sola w sosie Beurre blanc
Łosoś podany na Tagatelle w sosie veloute
Zraz wołowy po staropolsku
Soczyste polędwiczki wieprzowe w bakłażanach
Schab pieczony w rubinowym sosie
Roladki wieprzowe w sosie musztardowym
Sakiewki z kurczaka z suszonymi pomidorami i sosem śmietanowym i dodatkiem rukoli
Proweński cordon blue z wędzoną szynką
Roladki z soli faszerowane ziołowym zielonym farszem
Filet drobiowy zapiekany z serem i ananasem podany z żurawiną
Soczysta Karkówka
Delikatny filet z kaczki w sosie pomaranczowym lub czarnego bzu

Zupy

Francuska zupa cebulowa
Vichenchoise- krem z porów
Zupa toskańska
Rosół z kury z makaronem
Capuccino borowikowe – krem z borowików
Zupa krem z pomidorów z dodatkiem mascarpone podawana z grzanką ziołową
Barszczyk czerwony z krokietem
Esencjonalny bulion wołowy podawany z kołdunami tatarskimi
Tyrolska zupa z grillowanym boczkiem
Krem z czerwonej soczewicy.

Ciepłe przekąski

Strogonow
Zupa gulaszowa
Fleschorino- jednogarczkowa potrawa z 4 wykwintnych mięs
Barszczyk czerwony z patentem Pani Zosi oraz krokietem
Żurek staropolski

Sałatki i surówki

Sałatka ala waldorf-seler, kurczak ,orzechy
Sałatka Madam Pompa dur z prazonym serem typu feta
Sałatka cezar
Surówka z białej rzepy
Colesław biały lub czerwony
Kapusta zasmażana
Ratatouille
Surówka z kapusty włoskiej i koperku
Marchweka pachnąca pomarańczem
Szpinak duszony z grzybami oraz śmietanką

 Dodatki

Ziemniaki gratine -zapiekanka ziemniaczna
Ziemniaki zapiekane pachnące czosnkiem i rozmarynem
Francuskie puree ziemniaczane
Spatzle- bawarskie kluseczki
Ryż biały
Ziemniaki z wody podane z koperkowym masłem
Frytki lub kulki ziemniaczane

Desery

Puchar lodowy z bitą śmietaną i owocami
Panna cotta z zielona herbatą lub kawowa z sosem krówkowym ,kokosowa , wanilijowa z musami owocowymi
Semifredo z nugatem i nutą amaretto
Szarlotka podana na goraco z lodami
Rogale św. Marcina
Smażony banan podany z lodami
Tiramisu
Babeczki z sercem czekoladowym
Roladki nalesnikowe z sosem cynamonowym

Przystawki 

Bukiet sałat w zielonym sosie i prażonym owczym serem
Sałatka caprese
Pierożki z ciasta francuskiego z szpinakiem oraz tzatzikami
Pasztet z gęsich wątróbek z konfiturą z czerwonej cebuli
Prażony syr z żurawiną
Placuszki buraczane z wędzonym łososiem i kremem chrzanowym
Carpacio z łososia w sosie imbirowo – miodowym
Łososiowo – szpinakowa lasagne.